Hoe houd je het bewegen vol?

bewegen

Dag 1, je gaat fanatiek van start. Lekker bewegen. Heerlijk vind je het! Echter na een week of 2 / 3 lonkt de bank, heb je geen zin, is het slecht weer of zijn er andere redenen. Vervolgens sla je een keertje over en de dag erna denk je al weer, goh het heeft toch geen zin meer, ik ga niet. En na week 4? Dan zijn jouw goede gewoontes weer helemaal verdwenen.

Bewegen het is belangrijk. Dat je weet je zelf ook wel, maar het volhouden van voldoende beweging, hoe doe je dat? In deze blog ga ik hier verder op in.

Hoe houd je het bewegen vol? 

Hieronder volgen 5 tips om het bewegen vol te houden. 

  1. Kies een soort beweging, die bij je past.

In een periode dat het sporten niet lekker ging, heb ik bewust afstand genomen van de sport, die ik altijd deed. Ik ben andere soorten gaan doen om te kijken of ik dat leuk vond. Na een tijdje freewheelen, kwam ik uiteindelijk weer terug bij de sport, die ik mijn leven lang al doe: hardlopen. Door kennis te maken met andere sporten kwam ik erachter wat ik leuk vond of niet.

  1. Vast moment

Plan het bewegen op vaste moment in de week. Door dit vast in te plannen wordt na een tijdje het bewegen op dat tijdstip een gewoonte. Jouw lichaam went dan aan het bewegen op die vaste momenten. Lukt een keer niet op jouw vaste moment, hetzij zo, maar plan je sportmoment de volgende keer wel weer op dat moment! 

  1. Zoek een maatje

Wandelen in je uppie is saai! En vind je alleen sporten lastig vol te houden? Zoek dan een maatje. Jullie kunnen elkaar dan aansporen om te gaan sporten. Heb je geen maatje? Maak een mooie afspeellijst en zet deze op of luister naar een podcast als je gaat wandelen. Een mooie podcast in het vooruitzicht, daar ga je zeker voor op pad!

  1. Beloon jezelf

Welke beloning geef jij jezelf als je een maand lang jouw vooraf gestelde doel hebt behaald? Ik kan enorm genieten van het vooruitzicht dat ik een overheerlijke moorkop of tompouce haal als ik mijn vooraf gestelde doelen heb behaald.

  1. Vergelijk je zelf niet met anderen

Op social media zie je van alles voorbij komen. Het ziet er allemaal zo mooi en gelikt uit. Mijn grootste tip, vergelijk je zelf niet met anderen! Maar kijk naar wat je allemaal al doet!

Kleine stapjes brengen jou dichterbij jouw doel!

Hoe staat het met jouw nieuwe gewoontes en beweeg jij regelmatig? In mijn programma ‘op zoek naar een blijvende verandering‘ help ik jou om jouw doel te behalen! Samen gaan we op zoek naar een nieuwe balans in jouw leven! Wil je hier meer over weten?

 

Ben je benieuwd hoe het met mijn doelen gaat? In de komende blogs neem ik je mee in mijn reis.

Dag 14 tot en met 21

Ik had als droom om een relaxter ochtendritueel te creëeren voor mezelf en ik wilde graag meer bewegen. Om meer inspiratie op te doen, heb ik het boek miracle morning, van Hal Elrod, gelezen. Dit boek is een aanrader. Wel behoorlijk Amerikaans hoor. De theorie van dit boek is om dagelijks een uur eerder op te staan. Succesvolle mensen doen dit om een goede start van de dag te hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij niet helemaal aan deze theorie hou. Ik sta wel ruim eerder op en trek direct m’n sportkleding aan om 30 minuten te gaan sporten. Dit doe ik op mijn werkdagen. Als ik thuis kom, pak ik een kopje thee en neem ik even 15 minuten rust. Heerlijk om met een kopje thee op de bank te zitten. Vervolgens start ik mijn werk op. Ik kijk wat ik moet doen en werk m’n mail weg. Om half 8 is het tijd om de rest in huis wakker te maken en ontbijten we gezellig met elkaar.

Door deze aanpassing merk ik dat ik meer rust heb en ’s avonds meer tijd voor de meiden. Ik zie er nu al voordelen in. Nu nog volhouden en deze gewoonte een plek geven! Ook in de 3e week hield ik het sporten in de ochtend goed vol. Heerlijk om zo een mooi begin van de dag te hebben!

Tot nu toe gaat het goed. Ik hou jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *