Goede voornemens

Goede voornemens

Iedereen maakt ze iedere jaarwisseling weer, goede voornemens, ik ook. Meer sporten, gezonder eten, meer tijd doorbrengen met jouw dierbaren, je huis op orde brengen. Komen deze voornemens jou bekend voor?

Hoe hou je het vol?

We zijn een weekje verder, hou jij je nog aan je goede voornemens? Of heb je op 1 januari deze voornemens als weer geparkeerd voor volgend jaar? Volgens onderzoek houdt zo’n 8% de goede voornemens vol. Wil je ook bij deze 8% horen? Dan volgen hieronder vijf tips om je te houden aan de goede voornemens.

Tips voor het volhouden van jouw voornemens

 1. Maak een realistisch voornemen.
  Als je nooit sport en jouw voornemen is om 7x in de week te gaan sporten, dan weet je al dat dit geen realistisch voornemen is. Zorg voor een realistisch doel. Begin met 1 of 2x sporten en bouw dit langzaam op.
 2. Maak een gewoonte van jouw nieuwe voornemen.
  Jouw huidige patroon moet je vervangen door een nieuw patroon. Stel je neemt altijd na het eten een snoepje, vervang dit patroon door een andere gewoonte. Hierdoor kun je jouw nieuwe patroon langer volhouden.
 3. Zoek steun
  Geef je in je omgeving aan dat je een gewoonte wilt aanpassen. Jouw omgeving kan jouw steun bieden, zodat je jouw nieuwe gewoonte langer vol gaat houden.
 4. Pas een voornemen per keer toe
  3 verschillende gewoontes in een keer veranderen, is een grote stap. Kleine stapjes hou je langer vol. Verander stapje voor stapje een gewoonte.
 5. Beloon jezelf
  Wat is jouw beloning als jouw nieuwe voornemen lukt? Stel een mooie beloning in het vooruitzicht, zo hou je het langer vol.

Lastig?

Het is lastig om iets vol te houden. Vaak moet je een aanpassing minimaal 21 dagen volhouden om een nieuwe gewoonte in jouw leven te integreren. Begin je direct? Of wacht je nog tot een bepaalde datum? Het leuke aan het aanpassen van gewoontes is, is dat je er direct al mee kan beginnen.

Met welk voornemen ben jij begonnen? En wat is jouw beloning?

Wil je meer hulp bij het volhouden van jouw sportieve doelen? Neem contact met mij op en ik help je graag op weg!
Samen zorgen wij ervoor dat JIJ JOUW DOELEN haalt!

Een eerste start naar een fitter leven

Ontdek ook de laatste blog over een goede start van de dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *