Een goed ontbijt is een stevig begin van de dag

ontbijt

We weten allemaal dat het verstandig is om goed te ontbijten. Een goed en stevig ontbijt is de brandstof voor de gehele dag. Regelmatig hoor ik om mij heen dat men het ontbijt overslaat of even snel een reep/liga eet. Persoonlijk vind ik dit geen goede start van de dag. Als je heel even de tijd neemt voor je ontbijt, dan heb je hier de hele dag profijt van. 

Voorheen was ik ook zo, ik at ff snel wat en racete naar mijn werk, totdat ik mij realiseerde dat de ratrace waar ik in zat helemaal niet bevordelijk was. Ik gooide het roer compleet om en zorgde ervoor dat ik 7 dagen in de week met mijn gezin aan de ontbijttafel zat. We nemen samen even de dag door en starten de dag relaxed. Nadat de kids klaar zijn met eten, nemen wij samen nog even een kopje koffie en start onze dag ook. Sinds deze ommezwaai merken we dat onze dag veel energieker en relaxter verloopt.

Aangezien ik wel van gemakt hou, zet ik ’s avonds alles al klaar. Dit scheelt ’s ochtends in de ochtendroutine. Wellicht helpt dit bij jou ook? Hieronder volgt een simpel recept, die je ’s avonds al kan klaar zetten.

Yoghurt met fruit en havermout

Ingrediënten

  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels havermout
  • ½ appel
  • ½ banaan
  • handje bessen of frambozen
  • of aardbeien uit de diepvries

Aan de slag

  • Meng de yoghurt en de havermout goed door elkaar.
  • Snij het fruit in stukjes.
  • Voor extra zachte havermout laat je het yoghurtmengsel nog even een paar minuten staan voordat je verdergaat – of je zet het gedurende de nacht in de koelkast- maar je kan ook gelijk door en snel gaan eten.
  • Eventueel kun je nog geraspte kokos, honing of kaneel over de yoghurt doen.

Eet smakelijk!

Ik ben benieuwd of jij ook gaat merken dat je dag energieker verloopt als je een periode een goed stevig ontbijt hebt genomen!

PS: Op zoek naar een gezond tussendoortje? Check het volgende recept: rijstwafel met banaan en pindakaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *