Ommetje?

Ommetje

Precies 60 dagen geleden installeerde ik de Ommetje-app op mijn telefoon. De voornaamste reden hiervoor was dat ik voornamelijk binnen zat en steeds minder bewoog, omdat ik geblesseerd was. Ik zocht een motivatie om te gaan sporten. En die heb ik gevonden! Nu wandel ik alweer dagelijks 1 of 2x 20 minuten.  Echt een moment voor mezelf! Elke dag een wandeling is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid! Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Ideaal dus als je aan het vechten bent tegen de middagdip.  Ik herken dit echt. Doordeweeks loop ik vaak een ommetje voordat ik begin met werken. In het weekend doe ik dit niet, waardoor ik halverwege de dag toch een dip krijg. 

Wat is de Ommetje-app?

Hersenonderzoeker, Erik Scherder, heeft in samenwerking met de Hersenstichting een app ontwikkeld genaamd Ommetje. Met deze app kun je een wandelcompetitie starten met familie en vrienden. Een stukje wandelen wordt zo veel leuker. 

Wandelen met de Ommetje-app maakt wandelen nog leuker!

Hoe werkt het?

Download de app in de Appstore of Google play en meld jezelf aan. Wanneer je een wandeling maakt met de Ommetje-app start je de app voordat je begint met lopen. Gedurende de wandeling verdien je punten en maak je kans op medailles. Ieder Ommetje van 20 minuten, die je loopt, start je de app en verdien je punten. Ook verdien je meer punten als je voor 09.00 uur ’s ochtends loopt. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je krijgt. Hoe meer punten, hoe mee r medailles! Op deze manier strijd je tegen je vrienden en familie. Je wil niet helemaal onderaan staan, dus het zorgt ook nog eens voor wat extra motivatie.

Aan het einde van je wandeling deelt Scherder leuke hersenfeitjes met je in de app, waardoor je ook punten kunt verdienen. Het is niet alleen leuk, het is nog leerzaam ook.

Heb jij de Ommetje-app al geïnstalleerd op jouw telefoon?  Hoeveel punten heb je inmiddels verdiend?

Ontdek in een eerdere blog dat Geocaching ook een leuke vorm van wandelen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *