Geocaching? Wat is dat?

Geocaching, we lazen er voor het eerst over zo’n 1,5 jaar geleden toen we op vakantie waren op de Veluwe. Wat we lazen, was erg leuk en we besloten om ons er verder in te verdiepen. We werden door het lezen van het artikel en speuren op internet steeds enthousiaster. Tijdens die vakantie hebben we dan ook onze eerste caches gepakt.

Wat is geocaching?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de digitale en de echte wereld elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en een GPS apparaat of je smartphone kun je aan de slag gaan met geocachen. Wij gebruiken de app ‘Geocaching‘ en een GPS apparaat van Garmin hiervoor.

App geocaching

Welke schatten (caches) zoek je dan?

Het is steeds een raadsel waar je naar op zoek gaat. Bij de ene cache krijg je van te voren meer informatie dan bij de andere cache. Een beheerder van een cache kan bijvoorbeeld een hint meegeven wat het zoeken naar een cache makkelijker maakt. Uiteindelijk ligt er op het coördinaat vaak een mooie schat. Er kan een hele kleine schat liggen (een micro cache) of een mooi bouwwerk. Beheerders maken er veelal mooie creaties van. In de schat ligt een logrolletje waar je je cachenaam en datum op schrijft en tot slot log je de cache in de app.

Voorbeeld van een cache

Waarom is geocaching zo leuk?

Je komt tijdens het zoeken naar schatten (caches) op plekken waar je anders nooit komt. Veelal gaan wij wandelend op pad. Van te voren stippelen we meestal een route van zo’n 6 tot 8 km uit. We hebben door het geocachen in de tussentijd al heel veel mooie natuurgebieden in onze omgeving gezien. We wisten niet dat er zoveel mooie gebieden in Zuid-Holland zijn.

Hoe werkt geocaching?

Na het aanmaken van een profiel op geocaching.com kun je met een mobiel of een GPS op pad. Wij gebruiken beide. De coordinaten van de cache voer je hierin in en je kan op pad. Volg de coordinaten en je komt vanzelf bij het eindpunt.

Er zijn verschillende soorten caches variërend van makkelijk tot steeds moeilijker. Ons advies om te beginnen met een traditionele cache. Deze is niet zo moeilijk om te vinden en ontdek op deze manier of je geocaching leuk vindt! Vind je het leuker worden? Dan kun je uiteindelijk ook nog een premium abonnement nemen en ontdek zo nog meer caches bij jouw in de omgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *