Sporten na intelligente lockdown

15 maart, 17.00 uur een belangrijke persconferentie is op de TV. Premier Rutte maakt bekend dat Nederland in een intelligente lockdown gaat.  Scholen dicht, zoveel mogelijk thuiswerken en alle sportverenigingen moeten ook stoppen met het aanbieden van sportlessen.

Het was te verwachten dat dit eraan zat te komen, maar toch schrik je. Mijn gevoel was heel dubbel. Ik begreep het allemaal heel goed. We hielden de laatste tijd ook al afstand van mensen, maar op 16 maart begon ik aan een nieuwe baan. Hoe gaat dit allemaal lopen? Wat doe ik met de kinderen, 6 en 8 jaar? Zij kunnen niet naar opa en oma en Mark moet ook gewoon werken.

En nu?

Nu 8 weken later, de intelligente lockdown wordt gedeeltelijk opgegeven. De kinderen mogen weer 2 dagen naar school en ook de buitensporten mogen weer beginnen.  Maar hoe hebben wij die 8 weken ervaren?

Direct ben ik begonnen met het sturen van trainingen naar de leden van Fit in de buurt. Na meermaals gevraagd te hebben, wilden ze geen online les. Dus dan maar pittige trainingen op papier.

Verder ben ik op 16 maart begonnen bij een nieuwe werkgever, Innospense. Zij leveren medicijndispensers aan thuiszorgorganisaties. Hierdoor hoeven de thuiszorgmedewerkers minder vaak bij cliënten langs te gaan om medicatie aan te reiken. Je kunt natuurlijk begrijpen dat we de komende tijd heel veel aanvragen hebben gehad! Zelf ben ik tijdens mijn inwerkperiode ingezet op de supportdesk. Heel veel telefoontjes afhandelen. Dit is iets waar ik wel aan moest wennen. Na 2 weken volledig op kantoor te hebben gezeten, mocht ik ook thuis gaan werken. Nu ga ik zo’n 1 a 2 dagen naar kantoor.

Mark, werkzaam als docent bij Veiligheidsregio Haaglanden, werkt voornamelijk vanuit huis. Zo af en toe gaat hij nog op pad. Maar hij heeft veel online vergaderingen. Hoe doe je dit met twee kinderen om je heen en die je ook nog les moet geven? Je stapt gewoon op de trein en je gaat mee.

Het is ons gelukt!

De kinderen zijn in deze periode zeer zelfstandig geworden. Zij pakken zelf hun ontbijt en beginnen zelf aan hun huiswerk. Bij vragen komen ze langs. Als papa een vergadering heeft, blijven ze rustig beneden spelen. Kortom, het is ons gelukt! Ok, laat ik eerlijk zijn, we hebben natuurlijk ook weleens wat hobbels genomen, maar als gezin is het vooral goed gegaan.

De muren zijn dan ook niet op ons afgekomen. We hebben veel gesport, waarbij Emma en Lisa meegingen op de skeelers of op de fiets. Ook zijn we regelmatig op pad gegaan om een geo cache te doen. Het sporten en wandelen heeft ons zeker door deze periode heen geholpen. Ik heb zelfs een halve marathon gelopen en Mark zijn eerste ultra van 60 km.

Alternatieve pylon

We mogen weer

En toen kwam de dag dat wij weer buiten sportles mogen geven. Ik ben dan ook weer begonnen met het geven van bootcamplessen. De komende tijd gebruik ik nog geen materialen. De eerste training had ik het opgelost door met stoepkrijt allerlei pylonnen en speedladders te tekenen. Jaja je wordt er heel creatief van.  Maar zo fit als dat wij uit te strijd zijn gekomen, viel het mij op dat de leden toch wat van hun conditie ingeleverd hebben. Ik had een heerlijke spier/krachttraining uitgeschreven. Na 2 dagen kwamen de appjes, waarin stond dat ze zoveel spierpijn hadden! Nu weet ik gelijk waar iedereen staat.

Speedladder

Trainingsschema voor na de corona

De volgende training heb ik gegeven:

  • Na een vrij lange inleiding: Warming up (ca 1 km inlopen met oefeningen)
  • 5x 1′ conditie (jumping jacks, hoge knieen, hakken billen)
  • 4x 1′ beenspieren (squat en muurzitten)
  • 3x 1′ armspieren (opdrukken, triceps dips en plank jack)
  • 2x 1′ lunges en bruggetje
  • 1x 1′ plank

Daarna heb ik nog een blokje buik- en rugspieren gedaan en tot slot de speedladder en de cooling down.

Na 55 minuten was de training voorbij.

Het was zo leuk om al die rode snoetjes weer te zien en het feit dat iedereen weer heerlijk aan het sporten was. Ik heb dit toch wel gemist de afgelopen periode.

Hopelijk kunnen we de komende tijd blijven sporten! We zullen zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *