Tips om het sporten vol te houden

vol te houden

Is het tijd geworden om de extra kilo’s kwijt te raken? Misschien heb je iets te veel genoten van de vakantie, de wijntjes en het overheerlijke eten. Kortom, je vindt dat het weer tijd is geworden om te beginnen met sporten. Je begint heel fanatiek, 3x per week 1 uur. Maar dan wordt het ’s avonds donker, kouder en regenachtiger. De bank lonkt. Je hebt eigenlijk geen zin om weg te gaan. Je verzint allerlei argumenten om toch maar niet te hoeven sporten. En voor je het weet, sla je een sportles over en de week erna weer en dan ga je helemaal niet meer.

Ontdek hieronder 5 tips om het sporten vol te houden.

1. Kies een sport, die bij je past

Bedenk welke sport jouw leuk lijkt en kijk of je een proefles kunt nemen. Vaak is dit wel mogelijk. Krijg je enorm veel energie van deze sport, dan kun je je proefles omzetten naar een abonnement. Door een sport te kiezen wat je echt leuk vindt, hou je het langer vol.

2. Sport op vaste tijden

Rust, reinheid en regelmaat zijn de 3 R-en waarmee we onze kinderen opvoeden. Regelmaat in het sporten zorgt ervoor dat je het langer volhoudt. Jouw lichaam went aan deze vaste tijden, waardoor het sporten een automatisme gaat worden.

3. Sport samen om het sporten vol te houden

Ga samen met een vriend of vriendin sporten. Jullie kunnen elkaar zo aansporen om te gaan sporten. En je wilt natuurlijk niet voor elkaar onder doen en zegt daardoor minder makkelijk af.

4. Beloon jezelf

Stel een doel voor jezelf. Heb je deze gehaald? Geef je zelf dan een beloning. Bijvoorbeeld:

  • eet een lekker gebakje bij de koffie;
  • een bezoek aan een film;
  • koop nieuwe kleding;
  • of een leuk tijdschrift.

Let er op dat je niet te streng voor jezelf bent. 10kg afvallen in een week, is natuurlijk niet realistisch. Stel realistische doelen.

5. Vergelijk jezelf niet met anderen

Kijk niet naar anderen. Iedereen is anders. Een aantal zal een sport al een x aantal jaar doen en is veel behendiger. Plezier is het allerbelangrijkste. Richt je op zelf en haal stapje voor stapje jouw doel! Dat is belangrijkste!

En mijn motto is niet voor niets:

Al rennen andere hardlopers je voorbij. Denk dan het volgende: “Kijk naar wat ik eerst deed en wat ik nu al kan”.

Emely Rimmelzwaan

Ontdek in een eerdere blog 8 tips om weer te gaan sporten na een vakantieperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *