1000 km op de teller! Benieuwd hoe?

Yes

En toen was het zover: nog 9,2 km hardlopen en dan had ik 1000 km op de teller staan! Een mooie mijlpaal. Vorig jaar heb ik deze hoeveelheid kilometers in 1 jaar gelopen en nu binnen 8 maanden! Ik ben echt super trots op mezelf.

De weg er naar toe

Het was januari 2019 en ik had 3 doelen voor dit jaar gesteld:

  • halve marathon hardlopen;
  • een hele marathon hardlopen;
  • 1000 km gedurende het jaar hardlopen.

Dus begon ik gestaag aan mijn trainingen. De hoeveelheid kilometers werden in de weken opgebouwd. Ik kreeg er lol in. En na jaren van hardlopen, gaf ik nu aan dat ik ging trainen. Ik loop al sinds mijn twaalfde hard, maar ging altijd een lekker rondje hardlopen. En nu stond mijn wekker om 6 uur, ging ik met weer en wind en liep ik standaard 3 keer in de week hard. Het gaf mij een goed gevoel. Ik was naar een doel aan het werken.

Toen kwam de dag van de marathon van Leiden. Inmiddels had ik al 750 km  hardgelopen en wist ik dat ik die 1000 km dit jaar wel ging halen.

Doel aangepast

Om mijzelf nog een boost te geven na de marathon van Leiden heb ik mijn doel aangepast. Zo gezegd zo gedaan. Na de marathon heb ik het nog twee weekjes rustig aan gedaan en daarna begon ik weer volop met trainen. Er waren weken bij dat ik tussen de 30 en 40 kilometer per week liep. Mijn vader lag in die periode in het ziekenhuis en het was een spannende periode. Hardlopen was echt een uitlaatklep voor me. Ik liep de stress eruit en kon alles weer een plekje geven. Gelukkig gaat het nu weer iets beter met mijn vader en is hij na 6,5 week weer thuis uit het ziekenhuis.

1000 km

En toen was het 26 juli, 30 graden en zei ik tegen Mark “Laten we nog even gaan hardlopen met de meiden”. Emma en Lisa gingen mee op de fiets. Echter kreeg Lisa na 2 km Lisa een lekke band. Maar gelukkig woonden er kennissen in de buurt en heeft Lisa een fiets kunnen lenen. En na klein uurtje was het zover: ik tikte de 1000 km aan! 

En nu? Tijdens mijn vakantie ga ik nadenken over een nieuw doel! Heb jij nog een suggestie?  Ik wil nog een snelle 10 km lopen. Mogelijk ga ik daar mee aan de slag als de vakantie weer voorbij is.

1000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *