Yes, I did it!

Super blij ben ik! Op 19 mei 2019 heb ik mijn eerste marathon gelopen. Ik deed mee aan de Marathon van Leiden. Wat was dit gaaf! Stiekem ben ik wel supertrots. 5,5 jaar geleden was ik zo ziek tijdens de zwangerschap van Lisa. Dat ik nooit meer verwacht had dat ik een marathon kon lopen! Ik ben na mijn ziekte weer met hele kleine stapjes begonnen met hardlopen.

19 mei: de dag van de marathon

’s Ochtends vertrokken wij op de fiets naar de start van de marathon. Ik was super relaxed deze ochtend en had er super veel zin in. Bij de start kwamen we al wat bekenden tegen. Onwijs leuk! Esther van der Linden en Jan Bogaards uit Hoogmade deden ook mee. Beide kwam ik bij de start tegen. Jan heeft zelfs nog een tijdje bij ons in de buurt gelopen. Gedurende de gehele marathon heeft Mark mij begeleidt. Hij loosde mij door de moeilijke meters heen en sprak op mij in. Het leukste vond ik om tijdens de loop door ons mooie dorpje te lopen. Emma en Lisa stonden in het dorp met een spandoek. Super gaaf! Mijn buurmeisje had met de meiden een spandoek gemaakt.

In Hoogmade heb ik rustig genoten en dronk een beker water en daarna gingen we weer door. Het leek wel alsof het hele dorp was uitgelopen. Wat een gezelligheid! Na Hoogmade werd het stil. De lopers gingen wat meer uit elkaar. We gingen ook de polder in. Aan het begin van Roelofarendsveen stonden mijn zus en zwager nog en ik wist dat ik ze nog een keer tegen zou komen. Dat gaf mij weer een boost.

En toen naderde het einde

Rond 30 km stond mijn vriendinnetje. Het was leuk om haar te zien. Dat gaf mij weer een boost! De wedstrijd ging goed tot 32 km. Toen kwam de bekende man met de hamer. Mijn rechterbeen begon te haperen. Ik heb 5,5 jaar geleden trombose in dit been gehad en ik merkte dat dit been toch nog niet sterk genoeg was. De weken na de wedstrijd heb ik dan ook met een vermoeid gevoel in mijn been gelopen. Gelukkig begint het vermoeide gevoel nu af te nemen. Ik finishte uiteindelijk in 4.18! Ik ben tevreden! Pa, deze marathon is voor jou! Verder wil ik iedereen bedanken voor hun support!

Ik kan weer iets van mijn bucketlist afstrepen! Het 3e dingetje alweer dit jaar!

Wil je weten hoe mijn voorbereiding was? Lees mijn blog over de weg naar Leiden: My road to

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *