My road to …..

Ja ja, ik weet het, ik heb altijd geroepen dat ik geen wedstrijden meer ging hardlopen. Waarom niet? Ik heb in mijn jonge jaren zoveel wedstrijden gelopen dat ik er wel een beetje klaar mee was. Maar toch begon het in december 2018 te kriebelen. Samen met Mark en vrienden van ons waren we aan het brainstormen. Ik gaf aan dat ik toch wel een keer een marathon wil lopen. Meestal ben ik in het najaar het sterkst, dus dacht ik om misschien Amsterdam of Valencia te gaan lopen. Maar iets hield me tegen. Ik heb weinig zin om de hele zomer door te trainen. Misschien moet ik dan maar voor Leiden gaan, zei ik. Deze marathon gaat door ons mooie dorpje heen. Ik parkeerde het idee even in de ijskast, maar hield het idee wel in mijn achterhoofd. Zo gingen de feestdagen voorbij.

Eind december heb ik nieuwe hardloopschoenen gekocht. Zachtjes gaf ik bij de verkoper aan dat ik een marathon wil lopen met die schoenen. Ik kon het idee toch niet los laten. Met Mark besprak ik dat ik eerst een halve marathon ging lopen in april en als ik blessurevrij en niet ziek zou worden dan ging ik de marathon van Leiden lopen.

En zo geschiedde
Ik begon in januari met 10 km en heb dit rustig aan verder opgebouwd. Ik merkte dat ik sterker werd en toen begon het te kriebelen. Ik schreef een schema uit en  bouwde in januari de km’s op tot 16 km, in februari liep ik max 22 km. Die halve kon ik dus wel aan!

We gingen heerlijk op skivakantie. Ik ging er heen met het idee om een weekje niet te lopen. Ik kan daar toch enorm van genieten. Helaas liep de vakantie anders en waren we met 3 dagen alweer thuis. Onze dochter had haar scheenbeen gebroken. Dit was zo zielig. Ze zat van haar lies tot haar voet in het gips. Samen konden we een dingetje van onze bucketlist afhalen, ik ben samen met Emma met een helikopter van de berg afgehaald. Nadat we thuis waren, heb ik mijn trainingsschema maar weer opgepakt. In maart bouwde ik op tot 28 km. Ik begon er echt in te geloven dat ik mee ging doen aan de marathon van Leiden.

Zo kwam april er aan. Op 7 april stond ik aan de start van de halve marathon tijdens de Braassemloop. Mark was mijn pacer. Van te voren hadden we besproken dat ik onder de 2 uur wilde lopen. Uiteindelijk kwam ik in een geweldige flow terecht en liep ik 1.52.94. Wat een mooie tijd! En weer een dingetje van mijn bucketlist doorgestreept! En nu op naar Leiden!

In april heb ik nog een keer 30 en 32 km gelopen en daarna ben ik mijn rustperiode in gegaan. We hebben nog een weekje genoten van de zon op Tenerife. Daar heb ik nog een aantal kilometers gelopen. Ik heb een aantal heuveltrainingen en traptrainingen gedaan. Na thuiskomst heb ik niet veel meer gelopen. Een paar keer 10 en 11 km.

En nu is het bijna zover
Nog een weekje en dan is de Leiden Marathon! Ik vind het zo leuk en heb er zoveel zin in! Mark gaat wederom met mij lopen als pacer. Deze week ga ik maar veel koolhydraten eten en hydrateren. Ik heb er zin in en tel de dagen af! Ik kan niet wachten!

Sta jij langs de kant om mij aan te moedigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *