Waarom is bootcamp de ultieme workout?

Weerhouden de koude, gure dagen vol met wind, regen en winterse neerslag je ervan om te gaan sporten? Heel begrijpelijk, maar toch jammer! Bootcamp is namelijk de ultieme workout, die het proberen waard is. Het maakt niet uit op welk niveau je sport en hoe goed je conditie is (en of je die überhaupt al hebt).

Gebaseerd op militaire trainingen (want dat is bootcamp) klinkt misschien een tikkeltje heavy, maar het betekent niets meer dan dat je simpelweg al je spieren traint zodat je sterker wordt. En dat in de open lucht, met behulp van alles wat de natuur en de buitenwereld ons bieden.

1. Buiten
Niets is lekkerder (én gezonder) dan sporten in de buitenlucht. Tijdens het bootcampen maak je gebruik van alles wat op je pad komt, bijvoorbeeld step up of push ups op een bankje. Als je beseft hoeveel de buitenwereld je te bieden hebben, neem je die paar regendruppels gauw genoeg voor lief.

2. Voor elk niveau
Of je nou een fanatieke sporter bent of net wilt beginnen met een sportievere levensstijl, bootcamp is voor iedereen. Wanneer de één dertig sit ups doet, doet de ander er gewoon tien. Op die manier train je samen in een groep, maar toch op je eigen niveau. Fit in de buurt zorgt ervoor dat alle trainingen voor iedereen haalbaar is.

3. Samen
Komen we direct aan bij voordeel nummer 3. Algemeen bekend: samen sporten motiveert. Sleep je je vriendin van de bank af op een zwak moment voor haar, dan doet zij dat de volgende keer ook bij jou als je écht even geen motivatie hebt.

4. Full body workout
Met bootcamp train je ALLES. De dag na een training zal je spierpijn voelen op plekken waarvan je überhaupt niet wíst dat daar spieren zaten. Maar geloof me, die spierpijn is prettig, want je weet in ieder geval wel dat je keihard getraind hebt.

5. Variatie
De afwisseling van hardlopen en (kracht)oefeningen zorgt er ten eerste voor dat de tijd sneller gaat. Een uurtje is zo voorbij! Daarnaast train je door de variatie niet maar één deel van je lichaam, maar komen buik, billen, benen en armen allemaal aan bod.

6. Bereikbaar en betaalbaar
Bootcamp is inmiddels uitgegroeid tot een populaire workout. Ook betaal je beduidend minder dan dat je deed voor dat dure sportschoolabonnement. Een gemiddelde bootcamptraining kost €8, maar er zijn ook plekken waar je voor slechts €4 een uur traint, zoals bij Fit in de buurt!

7. Doorzettingsvermogen
Door bootcamp vergroot je je doorzettingsvermogen. Automatisch leg je elke workout je lat hoger, wat komt door het aspect van het samen sporten. Ook zal de trainer je erg motiveren om nét dat stapje verder te gaan dan dat je gewend bent.

8. Altijd en overal mogelijk
Stel, je hebt nú zin in een uurtje bootcamp, dan trek je je schoenen aan en ga je naar buiten. Na een paar trainingen weet je welke workouts goed voor je zijn en op welke plekken je moet zijn, dus kun je prima een keer een bootcamptraining just for yourself organiseren. Kijk alleen wel goed uit voor blessures.

9. Stressvermindering
Tijdens bootcamp worden je stresshormonen afgevoerd uit je lichaam. Heerlijk dus, na een drukke dag op het werk. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor deze workout, alle sporten zijn een goede remedie tegen stress.

10. Je verbrandt véél calorieën
Omdat je je niet alleen focust op één deel van je lichaam en één soort krachttraining, maar je hele lichaam aan bod komt, verbrand je veel calorieën.

Kortom, dit is waarom we iedere week naar de bootcamptrainingen van Fit in de buurt komen!

Tot volgende week!

 

Gepubliceerd in Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *