In de winter buiten sporten is top!

Waarom is het goed om in de winter te blijven knallen?
 
Het is iedereen algemeen bekend dat sporten gewoon goed voor je is. Het is namelijk fijn om je lichaam in combinatie met gezond en gevarieerd eten in goede conditie te houden. De bootcampfanaten onder ons vinden het super om in de zomer te sporten door de lange avonden en de goede temperaturen. Vergis je niet. In de winter heeft bootcamp ook zijn voordelen ten opzichte van de zomer.

 
Hieronder staan vijf redenen om buiten te gaan sporten!
 
1. Het is beter voor je humeur
Daarvoor hoef je geen uren naar buiten. Vijf minuten het park in en je voelt je al beter. Volgens een onderzoek zijn mensen, die buiten sporten veel blijer, dan mensen, die naar de sportschool gaan.
 
2. Sporten geeft meer energie
Iedereen blijft in de winter het liefst lekker comfortabel op de bank met een dekentje. Heerlijk natuurlijk, maar hierdoor zak je als een plumpudding in elkaar. Je voelt dat je steeds minder energie hebt, waardoor de zin om in de kou te gaan sporten steeds lager wordt. Toch is doorzetten belangrijk, want buiten sporten geeft je uiteindelijk meer energie terug dan de inspanning zelf.
 
3. Je verbrand meer calorieën in de kou
Bij de inspanning, die je in de zomerperiode maakt, verbrand je voor dezelfde inspanning in de winterperiode meer calorieën. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar toch is het waar. Dit komt omdat je lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven waardoor de calorieën sneller weggaan.
 
4. Het verhoogt je weerstand
Zodra je thuis in de warmte blijft zitten en niet aan sport doet, ben je meer vatbaar voor een griepje of verkoudheid. Buiten sporten zal je weerstand een enorme boost geven, waardoor je beter bestand bent tegen een griepje. Natuurlijk kun je nog steeds te maken krijgen met een griepje, maar door een betere weerstand wordt daar door je lichaam sneller door gehandeld.
 
5. Betere bloedcirculatie
Zodra je naar buiten gaat, sta je meestal te rillen van de kou. Hierdoor heb je meer redenen om direct de warming-up te gaan doen. Daardoor heb je het al vrij snel weer warm, doordat je bloed beter gaat circuleren. Door deze verbeterde circulatie van het bloed, houd het je langer warm.
 
Dus dit zijn de redenen om lekker buiten te sporten in de winter! Ga zo door en laat zien dat jullie allemaal een voorbeeld zijn voor de mensen, die nu thuis zitten en denken dat het buiten te koud is.
 
En: Summer body's are made in the winter”.
 
Gepubliceerd in Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *