Iedereen, die mij een beetje kent, weet dat ik bakken onwijs leuk vind. Iedere week staat er wel wat lekkers in de oven. Van brood tot koekjes en van cake tot taart. Ik geniet hier enorm van. Het is zeer ontspannend en uiteraard geniet de rest van mijn gezin er ook van! Het nadeel van bakken is dat het vaak niet gezond is, daarom heb ik mezelf uitgedaagd om gezondere bakrecepten uit te proberen.
Het eerste recept wat op mijn lijstje staat, zijn kokosmakronen. Kokosmakronen zelf zijn niet zo gezond. Er zit enorm veel suiker in. Daarom ben ik gaan zoeken op het internet naar een gezond alternatief. Op verschillende websites kwam ik diverse recepten tegen. Uiteindelijk heb ik recept van chickslovefood gebruikt. Het is een super simpel recept. Met maar 5 ingrediënten maak je in een mum van tijd heerlijke kokosmakronen, probeer maar!
Tip: maak deze koekjes op vrijdag en je hebt het hele weekend heerlijke gezonde koekjes!
Benodigdheden
Voor 16 koekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 4 eiwitten;
- 150 gram kokosrasp;
- 4 eetlepels honing;
- 2 eetlepels kokosolie;
- Indien gewenst: de merg van een vanillestokje;
- Indien gewenst: pure chocolade.
Hoe maak je het klaar?
- Verwarm de oven voor op 175 graden;
- Klop het eiwit tot het stijf is;
- Smelt de kokosolie;
- Gebruik je het vanillestokje? Schraap het merg uit het vanillestokje;
- Spatel de honing, kokosolie, kokosrasp en evt de merg van het vanillestokje door de eiwitten;
- Maak met 2 lepels bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat;
- Bak de kokosmakronen in 15 minuten af in de oven;
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat;
- Als de koekjes zijn afgekoeld, kun je chocolade smelten in de magnetron of au bain marie. Vervolgens doe je de gesmolten chocolade in een plastic zakje. Van het zakje knip je een puntje af, vervolgens kun je de chocolade spuiten over de koekjes.
Kortom, het zijn heerlijke, gezonde koekjes, die je met een gerust hart kunt eten!
Enjoy!
PS: op zoek naar een ander makkelijk tussendoortje? Rijstwafel, banaan en pindakaas is ook echt een aanrader!