Recept: Homemade crackers van havermout

crackers

Speurend op internet naar gezonde tussendoortjes kwam ik een heerlijk recept tegen: zelfgemaakte crackers van havermout. Het recept zag er makkelijk uit, de ingrediënten had ik in huis, dus hoppa gelijk gemaakt! En inderdaad ze smaken onwijs lekker! Het recept heb ik gevonden op de site van Made by Ellen. 

Tip: Maak de crackers op zondag en je hebt de hele week een heerlijk tussendoortje! Het is ideaal om zo mee te nemen naar je werk! Bewaar ze in een afgesloten doosje en je hebt voor iedere werkdag eentje. 

Benodigdheden

  • 200 gram havervlokken / havermout
  • 100 gram lauw water
  • 50 ml olijfolie + een beetje extra om de crackers te bestrijken
  • 4 gram zeezout
  • toppings van verschillende zaden naar eigen inzicht
  • bakpapier en deegroller

Hoe maak je het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de havervlokken / havermout tot meel in de keukenmachine.
  3. Doe het havermoutmeel, water, olijfolie en het zout in een kom en kneed tot een deeg.
  4. Rol het deeg uit. Je kan hiervoor kiezen om het deeg in een keer uit te rollen en er vormen uit te snijden of je rolt een aantal balletjes uit tot crackers. Ik heb het laatste gedaan en haalde er 7 uit. Voor iedere dag van de week eentje. 
  5. Bestrijk de crackers met een klein beetje olijfolie.
  6. Decroreer ze met toppings. Druk de zaden goed aan, anders vallen ze er af. 
  7. Plaats de crackers in de oven voor ca 15-20 minuten. Kijk na 15 minuten of de crackers gaar en goudbruin zijn. 
  8. Bewaar de crackers als ze zijn afgekoeld in een afsluitbaar bakje. 

Kortom, het is een heerlijke snack, die je zo uit het vuistje kan eten en welke zeker makkelijk te maken zijn!

Enjoy!

PS: op zoek naar een ander makkelijk tussendoortje? Rijstwafel, banaan en pindakaas is ook echt een aanrader! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *